Róna MG. Szövetkezet és a Róna Ker-Tész Kft.

A Róna MG. Szövetkezet Bács-Kiskun megyében, a megyeszékhelytől, Kecskeméttől negyven kilométerre fekvő Szabadszálláson található. A település határán folyik a Kiskunsági Főcsatorna, ami megalapozta az öntözés lehetőségét, ezáltal az intenzív szántóföldi kertészeti kultúrák meghonosodását.

Az ipari zöldségek nemzetközi piacán a fogyasztó igények a konzervtől a mirelit termékek felé illetve „fresh cuttering”, konyhakész, félkész termékek felé mozdulnak. A friss zöldségek piacán nő a csomagolt termékek aránya, a vevői igény a „helyi” termékek felé fordul.

A megváltozott gazdasági körülmények, a piaci igények, az Európai Unióhoz való csatlakozás lehetősége lépésre kényszerítette a Szövetkezet tagjait, egyéni gazdálkodókat és így elhatározták, hogy 2002-ben létrehoznak egy EU-konform gazdálkodó szervezetet. A Róna Ker-Tész Kft. 88 fő természetes személy és egy jogi személyiségű társaság, a Róna MG. Szövetkezet részvételével alakult azzal a céllal, hogy csökkentsék a termelés során, illetve azzal kapcsolatosan felmerülő költségeket, stabilizálják a termelői árakat, valamint elősegítsék olyan különböző környezet- és természetbarát termesztési módszerek, hulladékkezelési eljárások alkalmazását, amelyek védik a természetes környezet minőségét, javítják a környezet biológiai állapotát.

A friss piacra termelt zöldségeket a Róna Ker-Tész Kft. forgalmazza a hazai kereskedelmi üzletláncoknak.

MÁRKAÉRTÉK

A Róna MG. Szövetkezet a sokévi tapasztalata, felszereltsége, szakmai hozzáállása garancia arra, hogy a szerződések, megrendelések teljesítése úgy minőségben mind mennyiségben teljesül. A márka sikerének titka többek között a:

  • garantált minőség HACCP, ISO
  • garantált mennyiség
  • termékek nyomon követhetősége/ GLOBALGAP
  • kiváló ízek
  • vevői elégedettség
  • környezetkímélő termelés
  • folytonos fejlődés biztosítása

ELSIMERÉSEK

1996 Nemzetközi Mezőgazdasági Élelmiszer-ipari Kiállítás és Vásár/Kertészet I.díj

2002 Inter. Gold Award for Excellence&Business Prestige /Quality Summer

2002 Foodapest /Újdonságdíj

2002 Párizs /International Award for Food and Beverages/23thd

2003 Kalocsai Paprika Nagytermelői Díj

2004 Pioneer Hi-Breed Legeredményesebb Termelője II.díj

2005 OMÉK Kiváló Magyar Élelmiszer Védjegyestermék/Szárítottzöldségkeverék, Ételízesítő keverék

2014-2015  Business Superbrands Magyarország díjazott